Välj en sida

Peter Watz – grillgurun på sociala medier.

Peter Watz, som driver bland annat grillbloggen.nu, är en av Sveriges ledande experter på att grilla. Vi intervjuar honom lämpligt nog en fredag i maj; den första värmande solen visar sig och allt fler har plockat fram grillen. Förutom att driva företag och blogg är... läs mer

Matentreprenörerna slår it och tech.

När entreprenörskap diskuteras handlar det ofta om exempelvis it och annan teknik. Vilket beror på det faktum att dessa har enklast att attrahera riskkapital, vilket i sin tur innebär att de diskuteras mest i affärspressen. Men faktum är att den bransch som har flest... läs mer

Dieter på väg ut – unga struntar i dem.

Ungdomsbarometern har mätt ungas attityder sedan början av 90-talet. Nyligen kom deras senaste rapport om 15 – 24-åringars attityder till mat. En intressant detalj är att dagens unga inte ens kan relatera till fenomen som 5:2, Atkins, stenåldersdiet eller vad som nu... läs mer

Solina går över till biogas.

Ett seriöst miljöarbete ska som bekant genomsyra hela företaget. Därför går Solina nu över från naturgas till biogas i sin anläggning i Malmö. Skillnaden är att biogas, till skillnad från naturgas, inte är ett fossilbränsle och inte ger något nettotillskott av... läs mer

Rubs och annat gott till sommarmaten.

Solina har tagit fram en serie goda rubs, marinader och annat som lyfter din sommarmat till en helt ny nivå. Vill du prova dem, kan du beställa ett set gratis från Solina. Mejla susanne.rask@solina-group.se. Chili Orange passar bra till kyckling och fläsk. Den ger en... läs mer

Nyanställer och bygger ut – firade med grillfest.

Att allt fler är intresserade av mat, och då inte bara i bemärkelsen äta och laga, utan även av var och hur den framställs märks i en ökad efterfrågan på Solinas produkter och tjänster. För att ge sina kunder bättre service och möta ökad efterfrågan, har Solina byggt... läs mer

En riktig viking fruktar inget. Utom tillsatser.

Vilka ingredienser gör nordiska konsumenter mest tveksamma? Det visar sig att svaren skiljer sig; dels mellan länderna, dels över tid. Undersökningsföretaget YouGov ställde frågan: ”Tänk dig att du är i en livsmedelsbutik för att handla mat, är det något speciellt du... läs mer

Clean label på ett enkelt sätt.

Som ett svar på den ökade efterfrågan på produkter med clean label, har Solina tagit fram en serie buljonger att använda för olika produkter. Det är ett konkret resultat av arbetet inom RE…thinking food. Serien Extraits Culinaires Sign´Nature ger såväl naturlighet och... läs mer

Etniska kök ökar efterfrågan på kryddor.

Den ökade efterfrågan på kryddor och örter i Europa är en del av en global trend. Värdebaserat växer marknaden för kryddor och örter med 5 % per år (snabbast i Asien, 7 %) och väntas nå 9,3 miljarder Euro 2020. Det slås fast i en rapport från CBI (Centrum tot... läs mer