Välj en sida

Oavsett vad du vill grilla i sommar, finns det en chili som passar. Att chilivärlden är rik på smaker, och inte bara handlar om hetta, vet du säkert redan. Nordfalks egen chiliexpert, Stefan Larsson, ger oss sina bästa tips.

– En sak du absolut ska prova är ancho, den mörka torkade frukten av poblano. Den har en sammansatt smak av kaffe, kakao och torkad frukt. Den passar till vilt, nöt- och fläskkött, kyckling, kalkon och feta fiskar samt chokladdesserter.

Vill du göra en salsa till, är Stefans tips flingor av guajillo. Smaken är svagt örtig med syra och söt het smak. I en sås sitter chipotle (torkad, rökt jalapeño) bra med tydlig, rökig smak och en dos hetta.

Vilka produkter är då bra att ha hemma? Vi bad Stefan att sätta ihop en shoppinglista inför grillsäsongen.

• Chili & Wellness är en naturligt god grillkrydda som passar till allt grillat. Den är välbalanserad, och har dessutom låg natriumhalt.

• Guajillo BBQ Rub ger den verkliga känslan av Mexiko. Förutom fruktig chili innehåller den tomat och koriander. Perfekt till grillad entrecote, men är god till det mesta.

• Codfish Guajillo är en symfoni av chili, apelsin och koriander med fina färger. Bäst till grillad lax eller vit fisk.

• Humo Fuerte Superficie, en explosion av Chilismaker och hetta gör denna ytkrydda perfekt till allt grillkött som fläsk, nöt, fågel och fisk.

• Chipotle BBQ Sauce. En het, fruktig och välbalanserad BBQ sås med mycket rökighet. Mums till det mesta!

• Chili Ancho Marinad; fylliga och tydliga smaker från anchon lyfter marinerat kött, fisk eller kyckling till nya nivåer.

Välkommen till heta och rika grillupplevelser.