Välj en sida

Som ett svar på den ökade efterfrågan på produkter med clean label, har Solina tagit fram en serie buljonger att använda för olika produkter. Det är ett konkret resultat av arbetet inom RE…thinking food. Serien Extraits Culinaires Sign´Nature ger såväl naturlighet och autencitet som bekvämlighet.

– För mig är Sign´Nature ett självklart val i vardagen som krögare och gastronom, säger Tomas Gustavsson, Pembert & Gustafsson och Orkla Foods. De smakar precis som krogkokt fond, eftersom de är gjorda på kvalitativa råvaror och utvecklade med rätt känsla för smak. Vidare har de clean label, vilket är viktigt idag och blir allt viktigare imorgon.

Konceptet tar avstamp i konsumenternas krav, och produkterna är därför fria från artificiella smaker, tillsatser, konserveringsmedel, färgämnen, smakförstärkare och gluten. Med det som utgångspunkt, har de anpassats till att göra det enklare för livsmedelsindustrin. Det är en komplett verktygslåda som passar de flesta applikationer; färdigmat, kött av olika slag och såser. De är enkla att använda och sparar tid.

Alla tillverkas av förstklassiga råvaror genom traditionella tekniker. För enkelhets skull är de indelade i kategorier. Vill du beställa en tryckt presentation, mejla susanne.rask@solina-group.se.

 

 

Den rika smaken av kött.

Beef har den rika smaken av saftigt biffkött. Passar bra för färdiga rätter, såser, grytor, färsbiffar och färs.

Veal har den nyanserande och fina smaken av kalvkött, märg ger djup och fyllighet.Passar bra för färdiga rätter, vita såser och grytor.

Roast Chicken ger en saftig, köttig smak med inslag av fett. Passar bra för färdiga rätter, vita och bruna såser, patéer, korvar och snacks.

Poached Chicken ger den köttiga smaken av kycklingbröst. Passar bra för färdiga rätter, vita såser och grytor, patéer, skinkor och korv.

Lamb ger den äkta smaken av hemlagat med subtila och autentiska smaknyanser. Passar bra för färdiga rätter, såser, soppor, köttbullar, korvar och patéer.

Roast Pork ger smaken av ugnsstekt fläskkött med klassisk steksås. Lena och fina smaker. Passar bra för att stärka smaken av ugnsstekning i kötträtter, färdiga rätter och såser.

 

Renheten i mat från havet.

Fish ger en fin fisksmak och -doft med dragning åt plattfisk. Passar bra för färdiga rätter, soppor, såser, ris, fyllningar och buljonger för pocherad fisk.

Crustacean ger en rik och ren smak till fisk- och skaldjursrätter, med toner av krämig skaldjurssoppa, räka, krabba och langust. Passar bra till färdiga rätter, soppor, såser och risrätter.

 

Den verkliga smaken av växtriket.

Braised Vegetables har en rik smak av rotfrukter, med toner av kokta grönsaker, tomat, morot och vitlök. Passar bra för färdiga rätter, soppor, såser, grönsaksrätter, bredbar ost, hamburgare och köttbullar.

Mixed Vegetables är smaken av nyskördat med inslag av ångkokta grönsaker, lök, gräslök och morot. Passar bra till färdiga rätter, soppor, såser, grönsaksrätter, bredbar ost, skinka och ugnsstekt kött.

Ceps ger smaken och doften av skogssvamp med inslag av umami. Passar bra i färdiga rätter, soppor, såser, risotto, pasta, ris och som fyllning i kötträtter.

Mediterrenean Vegetables ger smaken av det soliga och nyttiga Medelhavsköket; confit av grönsaker med toner av tomat, paprika, aubergine, vitlök och olivolja. Passar bra i färdiga rätter, soppor, såser, grönsaksrätter och bredbar ost.

 

Kulinariska hjälpmedel.

Onion Confit är en reduktion av lök, framställd genom långsam tillagning vid låg temperatur. Den ger smaken av lök, ugnsstekning och confit. Passar bra till köttfärs, fyllning, paté, färska korvar, marinader, glasering, färdiga rätter, steksås, grönsaker och ost.

Garlic Parsley är en reduktion av vitlök och persilja, framställd genom långsam tillagning vid låg temperatur. Den ger smaken och aromen av färska örter med starka toner av stekt persilja och vitlök. Passar bra till köttfärs, fyllning, paté, färska korvar, marinader, färdiga rätter, steksås, grönsaker och ost.

Shallot Red Wine ger smaken av stek, schalottenlök och rödvin. Passar bra till köttfärs, fyllning, paté, färska korvar, marinader, färdiga rätter, såser, steksås, grönsaker och ost.