Välj en sida

Sommaren och den tidiga hösten bjuder på många intressanta event som är kul privat eller inspirerande i jobbet. Eller både och.

Vi presenterar både riktiga tungviktare som Grill & BBQ VM och Pangborn och spännande lokala uppstickare.

 

Smaka på Stockholm 4 – 7 juni.

Smaka på Stockholm, som har restauranger i fokus, har funnits i 24 år i olika former. Nytt för i år är bland annat Pop-Up Krogen där flera av Sveriges absolut främsta kockar lagar mat. Självklart finns flera av både ytter- och innerstadens främsta restauranger representerade. Dessutom kommer ledande food trucks att parkera sig på festivalen.

Vill du laga mat, inte bara äta den, finns det arrangemang där du själv kan laga mat. I vissa fall tillsammans med stjärnkockar. Mer information hittar du här!

 

Grill & BBQ VM 13 – 14 juni i Göteborg.

70 lag från hela världen gör upp i de sex kategorierna: kyckling, nötkött, fisk, fläskkött, vegetariskt och dessert. Parallellt arrangeras svenska och nordiska mästerskap. Förra året stod Liseberg värd för de svenska mästerskapen, vilket då lockade 30 000 besökare. Betydligt fler väntas i år.

En särskild hedersgäst är världens största grill, Big Boy Nr. 1. Den väger tre ton, är åtta meter lång, två meter bred och en halv meter hög. Den kan grilla ett ton kött samtidigt. Grillen tillhör det schweiziska laget Big Boys (såklart) Barbeque. Mer information hittar du här!

 

Pangborn 23 – 27 augusti i Göteborg.

Pangborn är världens viktigaste symposium inom smak och sensorik. I år kommer det till Svenska Mässan i Göteborg.

Världens ledande forskare kommer att presentera nya rön, diskutera och debattera. Symposiet vänder sig till alla som arbetar professionellt med smak och sensorik inom industri och akademi. Mer information hittar du här!  

 

Fastfood & Café och Restaurangexpo 2 – 3 september i Göteborg.

På Svenska Mässan blir det två spännande, parallella evenemang, Fastfood & Café samt Restaurangexpo.

Fastfood & café erbjuder över 200 utställare, bland dem toppskiktet av leverantörer i Norden. De senaste trenderna, maskinerna och råvarorna visas upp. Dessutom ett fullmatat seminarie- och aktivitetsprogram med välkända kockar, inspiratörer och chefer från kända fastfood- och cafékedjor. Mer information hittar du här!

Restaurangexpo visar även den upp över 200 utställare med de senaste produkterna och råvarorna. Dessutom hittar du utrustning och konceptlösningar. Det blir även kostnadsfria seminarier med internationella och nationella kändiskockar, inspiratörer och branschexperter. Mer information hittar du här.

 

Smaka på Enköping 5:e september.

Smaka på Enköping är en av Sveriges största utställningar av ekologisk mat och dryck. Alla ledande leverantörer finns på plats. Dessutom kommer spännande föreläsare.

Evenemanget äger rum i vad som anses vara en av Sveriges finaste parkmiljöer (Trädgårdsdagen i Enköping pågår förresten samtidigt). 2014 kom 20 000 besökare, i år satsar man mot 25 – 30 000. Mer information hittar du här!

 

SMAKfestivalen 13:e september i Karlshamn.

SMAKfestivalen lägger fokus på det lokala, ekologiska och närproducerade. Till exempel färskpressade matoljor, surdegsbröd, marmelader, sylt, saft, grönsaker, kryddiga korvar och ekoglass. Mer information hittar du här!

 

MAT2015 i Växjö 10 – 12:e september

Växjö är Sveriges matlandshuvudstad 2015, vilket bidrar till att det satsas extra på MAT2015. Det kommer mycket riktigt att bli ett av Sveriges största matevent (förra året kom 50 000 besökare, 90 matproducenter medverkade).

Den gemensamma nämnaren är närproducerad, småskalig och hållbar måltid. Dessutom finns ett gediget seminarieprogram som riktar sig till både yrkesfolk och en intresserad allmänhet. Mer information hittar du här!