Välj en sida

Även om du inte har ambitionen att utmana Mischa Billings smaklökar och bli Sveriges Mästerkock, kommer du att lyckas bättre i köket om du vågar. Prova nytt, experimentera; kombinera smaker och råvaror på nya sätt. Ungefär som Solina arbetar i sitt provkök – det fungerar lika bra i ditt privata kök. Eller ute vid grillen.

Som en hjälp på traven, delar Solina ut prover på sina nya sommarsmaker 2016. Kontakta susanne.rask@solina-group.se, så får du en påse med våra sju härliga smaker. Dessutom får du ett snyggt förkläde (att se proffsig ut höjer alltid självförtroendet.)

Smakerna är – förutom inspiration till dig – avsedda som en liten illustration av hur Solina arbetar. Till exempel kombinerar de spännande internationella influenser med välbekanta nordiska favoriter. Resultatet blir något helt nytt. Men de visar också hur Solina dyker på djupet i en smak eller kultur.

Flera av dem innehåller chili och chili är ju många olika smaker. Ancho ger en fyllig och fruktig smak av russin och torkat plommon med toner av lakrits och kaffe. Guajillo är svagt örtig, bärsöt och lite het. I Mexiko är den så vanlig att den helt enkelt kallas matchili (chili de comida). Jalapeño är en het och fruktig chili. I Sverige är det en av de mest kända chilisorterna; den är ett givet tillbehör till nachos och tacos.

Nedan hittar du en kort beskrivning hur du kan använda Solinas nya sommarsmaker.Om du inte hittar på något helt eget, förstås. Det handlade ju om att våga!

 

Amazing Chili Rub – frisk, het och fruktig.

Använd 1 – 2 msk till 200 gram kött eller fisk. Massera in kryddan innan du grillar på medelvärme. Också god i burgare och på grönsaker.

 

Herbs and Veggies – örter och grönsaker i skön blandning.

Använd 1 – 2 msk till 200 g fet fisk, som lax till exempel. Eller varför inte göra försommarens makrill lite mer spännande. Är också jättegod för att sätta spets på grytor eller vegetariska rätter.

 

Green Fusion – grön smak med frisk hetta.

Använd 1 – 2 msk till 200 g fläsk eller nötkött. Lyfter även smaken på fågel och vegetariska rätter.

 

Juicy Herbs – frisk och mild med smak av koriander och citrus.

Använd 1 – 2 msk till 200 g fisk, fågel eller vegetariskt. Och du får en helt ny, behaglig smakupplevelse.

 

Sriracha – het chilisås från Thailand.

Blanda 1 msk krydda med 2 dl krossade eller passerade tomater. Låt stå i kylen 20 minuter. Riktigt god som dip till skaldjur eller vegetariskt. Som kall sås till kött sätter den fart på smaklökarna.

 

Bitter sweet Fusion – fyllig marinad med smak av grape.

Blanda påsens innehåll med 0,5 dl grapefruktsjuice och 1dl vatten. God både som marinad och tillbehör till fisk, kött eller vegetariskt. Tips! Blanda ett par skedar marinad i crème fraiche, och såsen är klar! Kombinera gärna med kött eller fisk smaksatt med Amazing chili rub.

 

Blossom with a hint of fire – fräsch marinad med fruktig chili och fläder

Blanda påsen med 0,3 dl fläderjuice och 1 dl vatten. Marinera fisk, kött eller vegetarisktoch du får en härlig, fräsch smak. Kombinera gärna med kött eller fisk smaksatt med Green Fusion