Välj en sida

Välkommen till ett spännande seminarium på NT & FC.

Den 17:e september arrangerar Nordic Taste & Flavour Centre ett spännande heldagsseminarium kring nordiska smaker. Seminariet är öppet för alla som arbetar professionellt med mat, och tar upp smakernas teori, kommunikation och praktik.

 

Programmet är fullmatat:

• Eva Gunnare från Essence of Lappland talar under temat ”Smaka på Lappland” och låter alla dina sinnen förflytta dig till Lapplands vackra och vilda natur.

• Den nordiska dieten förr, idag och i framtiden belyses av Elling Bere, professor i folkhälsovetenskap vid institutet för folkhälsa, idrott och näringslära, Universitetet i Agder.

• Tareq Taylor, krögare och TV-kock som vurmar för nordiska råvaror och smaker, tar oss norden runt på 80 minuter.

• Innovation med rötterna i tradition – en upptäcktsresa i nordiska råvaror. Michael Bom Frøst, direktör vid Nordic Food Lab och lektor vid Köpenhamns Universitet.

• Hur nordiska smaker kommuniceras och hur det påverkar vår upplevelse berättar Kai Victor Hansen, förste amanuens vid Hotellhögskolan, Universitetet i Stavanger.

Anmälan och program hittar du här.