Välj en sida

Att allt fler är intresserade av mat, och då inte bara i bemärkelsen äta och laga, utan även av var och hur den framställs märks i en ökad efterfrågan på Solinas produkter och tjänster.

För att ge sina kunder bättre service och möta ökad efterfrågan, har Solina byggt ut kontor och utvecklingsavdelning. Dessutom har företaget nyanställt med inriktning på att ännu bättre hjälpa kunderna ta fram framtidens smaker. Under året planerar man dessutom att ta in nya, unga talanger.

– Vi har nu ett mycket starkt erbjudande inom alla områden; kött och chark, fisk och fågel, färdigmat, soppor och såser samt snacks och vegetariskt. Vi ser tillsammans med våra kunder fram emot en utvecklande och positiv framtid,och en växande svensk livsmedelsindustri, kommenterar Daniel Molin, Kvalitets- och miljöchef.
För att gratulera och titta på den utbyggda anläggningen kom Comex (Solina Groups internationella styrelse) på besök. Samtidigt passade de på att ha ett möte om Solina i Norden (Sverige, Finland, Norge och Estland).

Har du nya eller gamla idéer, tveka inte att höra av dig till Solina. Enklaste sättet att göra dem till verklighet.

Trevlig midsommar!

 


Solinas egen grillmeny.

Självklart firades det. Med tanke på säsongen passande nog med en grillfest. Så vad lägger smakexperterna själva på grillen? Här är menyn:

Från grillen

Pluma med grön chili, yuzu, miso och svart vitlök. Serverades med sojadipp.

Eldgrillad högrev med peppar, honung och ramslök. Serverades med sotad ramslökskräm.

Hemgjord salsiccia med bakad och rökt tomatsalsa.

Lättrimmad lax, sesamfrö, yuzu och dill.

Färskpotatis i folie, knipplök, citron, silverlök och dill.

 

Tillbehör från sommarens grönsaker

Råstekt grön sparris med kallpressad rapsolja och mycket riven lagrad ost.

Syrliga buntmorötter med frasigt och kryddigt rågbröd.

Rädisor i örtkräm och sommarkålspulver.

Grillad hjärtsallad med tångkaviar, krispig lök, gräddfil och gurka.

Kimchisallad.

3 varianter på rödbetor.

3 varianter på blomkål.

Säsongens sallader med senapsdressing

Gott bröd med 2 varianter på smaksatt smör.

 

Sött

Mjölkchokladmousse med björnbär och lakrits, brownie och maränger.