Välj en sida

Att kvaliteten på kryddorna är avgörande för att skapa goda och spännande rätter är ingen nyhet. Men hur bedömer du egentligen kryddkvalitet? Hur ser du till att hitta de där kryddorna som förhöjer din komposition och ger dina kunder en riktigt bra upplevelse? Och hur undviker du fiffel, fusk och föroreningar?

För att svara på dessa och andra frågor, bjuder Nordic Taste & Flavour Centre in dig till en utbildningsdag den 16:e november med fokus på kunskap om kryddor. Dagen arrangeras tillsammans med de ledande företagen inom kryddbranschen Santa Maria, Solina, Culinar och Anders Mattsson Agentur. Branschens främsta kryddexperter ger dig den senaste kunskapen, varvat med praktiska övningar. Samt givetvis verktygen att kunna tillämpa kunskapen i din praktiska verksamhet.

Så oavsett om du arbetar på ett stort eller litet företag, inom kvalitet, produktutveckling eller inköp, ta chansen att bli pepprad med kunskap!

Sista anmälningsdag är 1 november och anmälan görs på www.sp.se/conffood.

 

Syftet med dagen

Att få kunskap om:

Kryddkvalitet – från ursprung via arom- och färgkomponenter, vattenaktivitet, tungmetaller till polycykliska aromatiska kolväten med mera.

Förfalskning – på vilka sätt kan kryddor förfalskas och hur vi med hjälp av analysmetoder kan upptäcka dem.

Kontamination – olika typer av vanligt förekommande föroreningar av kryddor som allergener, bekämpningsmedel och mögelgifter.