Välj en sida

Det kommer att bli mycket Brasilien framöver, med fotbolls-VM 2014 och sommar-OS 2016. Att många inom livsmedelsindustrin sitter och filar på recept med inspiration av Brasilien är ingen högoddsare.

Men redan nu står Brasilien värd för det största eventet inom sensorik: På symposiet Pangborn i Rio 11 – 15 augusti samlas forskare och företag från hela världen för att presentera och diskutera de senaste rönen kring smak- och doftupplevelser. Detta är första gången symposiet äger rum utanför Europa eller Nordamerika.

Nästa gång Pangborn arrangeras är i Göteborg 2015, då SIK står som värd. Som bekant pågår det just nu ett arbete för att sätta Göteborg på den internationella smakkartan, bland annat genom att etablera Nordic Taste and Flavour Centre. Pangborn i Göteborg 2015 är givetvis en välkommen draghjälp i det arbetet.

Vi har tidigare skrivit om problemen med att definiera och undersöka smak. På Pangborn kommer man bland annat att diskutera allt från det vetenskapsteoretiska inom sensorisk forskning till högst konkreta frågor som åldersrelaterad upplevelse av sinnesintryck.

Allt om Pangborn2013 hittar du här: www.pangborn2013.com