Välj en sida

Susanne Rask är ny utvecklingschef på Nordfalks. Bakom sig har Susanne en gedigen erfarenhet från livsmedelsindustrin. Hon har arbetat med i stort sett alla tillämpningsområden inom smak och textur, och har ett stort processkunnande. Susanne vet hur det fungerar, varför det fungerar och hur man får det att fungera i praktiken.

Några av de områden Susanne kommer att prioritera är snacks, soppa, sås och hälsoprodukter.

Som efternamnet antyder är Susanne född och uppväxt i Småland, men flyttade till Lund i Skåne för studier när hon var 20 år.

Yrkeslivet började inom sjukvården – en naturlig arbetsplats för en nyutbildad laboratorieassistent. Men det blev kortvarigt; Susanne läste in kemiteknik, blev högskoleingenjör och arbetade bland annat på Procordia och Danisco. Närmast kommer hon från en tjänst som utvecklingschef på Culinar.

Vilka förväntningar har Susanne på arbetet som utvecklingschef på Nordfalks?

– Utvecklingschef är en ny tjänst som inte funnits på Nordfalks tidigare. Det ska bli otroligt spännande att ta sig an utmaningen att forma den tillsammans med mina nya kollegor. Sedan är det roligt att arbeta i ett snabbfotat företag med korta beslutsvägar.

Susanne samlar även mat- och smakintryck rent privat:

– Mat- och smakupplevelser är en viktig del i mitt liv. Att upptäcka nya smakkombinationer och testa lite utanför gränserna är jättekul. På resor är alltid maten i fokus.

Att maten står i centrum på resorna har Susannes döttrar, 19 och 23 år, blandande känslor inför: Det är kul att gå på restaurang. Inte lika kul att släpas in i dagens tredje livsmedelsbutik.

Susannes småländska arv gav förstås ett visst avtryck på det nyligen avätna julbordet. Såklart fanns de vanliga inslagen som äts i hela Sverige – skinka, sill och dopp i grytan – men även småländska specialiteter som kroppkakor och småländsk ostkaka. Hemlagad, förstås.

Dock är Susannes julbord bantat i jämförelse med hennes barndoms jular som formligen dignade av rätter, påminnande om en annan småländsk litterär gestalt, Astrid Lindgrens Emil i Lönneberga.

Susanne börjar sin tjänst som utvecklingschef på Nordfalks på måndag.