Välj en sida

Om du tittar på varför vi grillar så kommer smaken på första plats. Men det finns betydligt fler anledningar; som att det är lustfyllt, något kul att göra med familjen, att det är bekvämt eller som hobby eller experiment.

Så att grilla ute handlar om mer än bara själva grillen. Den moderna trädgården har blivit en viktig social plats. Därför är det inte konstigt att allt fler svenskar följer trenden och skaffar utekök – och därmed kan flytta ut mycket av matlagningen i trädgården.Uteköket ger nya möjligheter att umgås då ingen längre behöver stå inne och fixa sås och sallad – vilket är väl så viktigt som själva grillningen.

Contura är ett företag som dragit stor nytta av uteköks-trenden. Företaget tillverkar i första hand diskbänkar och har lång erfarenhet av detta. Det gör dem också väl lämpade att bygga utekök. För det första är de vana att arbeta i rostfritt stål, dels är de vana att tänka i moduler.

– Vi såg det ökande intresset, och tog fram ett utekök helt i rostfritt stål, berättar Bert-Ola Nilsson, produktionschef på Contura Steel. Vi fick positiv respons redan på prototypstadiet.

Idag har försäljningen tredubblats på tre säsonger. En av framgångsfaktorerna är att Conturas utekök är specifikt anpassat för kolgrillar. 83 % av svenskarna äger en kolgrill, 24 % en gasolgrill och 11 % elgrill (Det blir mer än 100 % eftersom många har mer än en grill.) Och det gör ju såklart marknaden större.

Modulerna innebär att du kan välja mellan olika toppar; grill, vatten, diskbänk och blank arbetsyta. I år kommer dessutom en ny modul som passar gasolgrillar och features som ölöppnare, varmvattenberedare och hyllor. Allt är svenskt hantverk och bara de bästa materialen används.

Dessutom kan du få ditt eget namn ingraverat. Så det är väl inget att vänta på.