Välj en sida

I torsdags korades Årets Kock, Sveriges främsta tävling för kockar. Och det var ingen mindre än vår samarbetspartner, Thomas Sjögren, som fick ta emot priset av Prins Carl Philip.

Han charmade den stjärnspäckade juryn med fem smårätter på fisk och skaldjur; Lättbakad Aurolax och hyvlade champinjoner med kräm på rostat kycklingskinn, tartar på havskräfta med ingefära, krispig jordärtskocka och torkade blåbär, pilgrimsmussla i sin juice med silverlök, brynt smör och citron, blåmusslor med stjälkselleri, fänkål och äpple samt en hackad och lättgravad sill med rökt potatis, pepparrot och rå lök.

 

Motiveringen:

– Med välbalanserade fisk- och skaldjurskompositioner och med stor respekt för huvudråvarorna. En välkomponerad lammrätt där vinnaren hanterat huvudråvaran på bästa möjliga sätt med personliga kombinationer.

Vi gratulerar och jublar till den gastronomiska guldmedaljen! Själv kastade han lycklig kockhatten när det stod klart att han vunnit den prestigefyllda tävlingen. Thomas är en ung och inspirerande kock som till vardags arbetar på Swedish Taste i Göteborg. Vi ser fram emot ett nytt spännande år tillsammans med Årets Kock. Se glimtar från tävlingen och prisutdelningen här.